Keresés a honlaponBELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Elfelejtett jelszó
Regisztráció


 

 

 

 

MINDEN AMIT A 
KOZMETIKAI TERMÉKEK 
FORGALOMBA HOZATALÁRÓL TUDNI KELL...

GMP (JÓ GYÁRTÁSI GYAKORLAT) BEVEZETÉSE KÖTELEZŐ MINDEN KOZMETIKAI TERMÉKET GYÁRTÓ SZÁMÁRA! MI SEGÍTÜNK!

A kozmetikumok helyes gyártási gyakorlata nem más, mint belépő az EU piacára!

Mit is értünk ez alatt?

A következőkben összefoglaltuk a kozmetikai termékek forgalomba hozatalának követelményeit, teljesítéséhez szükséges feltételeket és mindazt amit erről a témáról tudni kell...

Szeretnénk felhívni a figyelmüket, hogy a kozmetikai termékekre vonatkozó európai rendelet jelentős változáson ment keresztül és 2013. július 11-től hatályos, de egyes rendeletei már 2010. december 1-jétől alkalmazandók. Ezek az új változások ténylegesen érintik a forgalomba hozatalt. A követelmények megsértése esetén a termékek forgalomból való kivonását vagy visszahívását eredményezi.

Mik azok a kozmetikai termékek???

Kozmetikai termékek lehetnek: a bőrrel érintkező krémek, emulzió, lotionok, gélek és olajok, arcmaszkok, bőrszínező termékek (folyadékok, paszták, porok), arcpúderek, zuhanyozás utáni hintőporok, higiéniai hintőporok, pipereszappanok, dezodoráló szappanok, parfümök, illatosított vizek és kölnivizek, fürdéshez és tusoláshoz használt készítmények (sók, habok, olajok, gélek stb.) szőrtelenítőszerek, dezodorok és izzadásgátlók, hajszínezők, hajhullámosítók, hajkiegyenesítő és hajrögzítő készítmények, hajformázó termékek, hajtisztító termékek (lotionok, porok, samponok), hajkondiciónáló termékek (lotionok, lakkok, krémek, olajok) fodrászati kellékek (lotionok, lakkok, brillantinok), borotválkozáshoz felhasználható termékek (krémek, habok, lotionok stb.) smink és smink eltávolító termékek, az ajakon használatos termékek, fog és szájápolási termékek, körömápoló termékek és körömlakkok, a külső használatra szánt intimhigéniai termékek, napozáshoz használt termékek, bőrbarnító termékek, bőrvilágító termékek, valamint ránctalanító termékek.

Ez a honlap Önnek szól, ha a fent említett termékek közül ön bármelyiket...

  • gyártja,
  • forgalmazza,
  • importálja és/vagy viszonteladó, különösen, ha magát gyártónak tűnteti fel a terméken.

Ez a honlap azért készült, hogy segítséget nyújtson....

Amennyiben további információra lenne szüksége a témával kapcsolatban, forduljon hozzám bizalommal!

 

Ángyán Mirella
projekt menedzser

06-20/268-2421
angyan.mirella@saasco.huwww.saasco.hu; info@saasco.hu